Private lease en financial lease van onze bedrijfsauto’s

Wij verhuren de grootste dingen, maar deze moeten natuurlijk ook worden vervoerd. U huurt namelijk bij ons en wij leveren het gehuurde bij u af. Hiervoor hebben wij dus meerdere bedrijfswagens in ons bezit. Deze bedrijfswagens hebben verschillende groottes, om hiermee de verschillende maten van ons huurwaar te kunnen vervoeren.

Deze bedrijfswagens leasen wij natuurlijk van een leasemaatschappij. Private lease en financial lease zijn perfecte oplossingen om zonder veel financiële risico’s de bedrijfswagens aan te schaffen. Er is een belangrijk verschil. Bij private lease is het voertuig namelijk niet in het bezit van de consument, maar van de leasemaatschappij. Bij financial lease is het voertuig wél in het bezit van de consument. Het verschil zit met name in de maandelijkse leaseprijs voor het leasen van de voertuigen. Bovendien is het mogelijk om het onderhoud op te nemen in het leasebedrag bij een financial lease.

Private lease en financial lease zijn dus goede manieren om bedrijfsauto’s aan te kunnen schaffen. Afhankelijk van wat u wilt met het onderhoud en waar u het risico voor onderhoud wilt leggen, kunt u een keuze maken tussen private lease en financial lease. Kijk bijvoorbeeld op Rosfinance.nl voor een overzicht en voor de mogelijkheden.

Private lease en financial lease bij Schoenhaus

Sinds enkele jaren hebben wij ook onze eigen leasemaatschappij opgezet, als onderdeel van Schoenhaus Verhuur. Veel bedrijven willen namelijk bepaalde producten voor langere tijd huren. Voor een aantal van onze klanten hebben de producten die ze van ons huren simpelweg een te hoge aanschafwaarde die het voor hen niet mogelijk maken om deze financiële last zelf te dragen. Bovendien is een veel gehoord argument dat onze klanten niet zeker weten of ze een bepaald producten jarenlang willen gebruiken of niet. Vandaar dat ze dus een voorkeur hebben voor huur dan voor koop. Bij huur verlagen ze namelijk het financiële risico aanzienlijk. Dat is voor hen een aantrekkelijke voorwaarde.

De tendens onder onze klanten om voor meerdere jaren te huren, is echter groeiende. Daarom hebben we besloten om leasecontracten te introduceren als mogelijkheid om het gebruik van onze verhuur producten te financieren. Er is een mogelijkheid tussen private lease en financial lease tussen producten. Bij private lease blijven wij de eigenaar van het product. Bij financial lease bent u vanaf het begin van de leaseperiode de eigenaar van het product. Een aantrekkelijk optie bij financial lease, is dat wij ook het onderhoud van het product verzorgen.

Beide opties zijn voor klanten die een product voor langere tijd willen huren maar niet zelf het financiële risico willen nemen die het kopen van deze producten met zich meebrengen. De optie voor private lease is voor klanten die een product voor een nog niet vaststaande periode willen huren. Deze periode kan dus worden verlengd, maar de klant is hier simpelweg nog niet zeker van. In dat geval is private lease de beste optie. Financial lease is voor klanten die het product uiteindelijk in hun bezit willen hebben, want aan het einde van de leaseperiode zijn zij de volledige eigenaar van het product zonder financiële verplichtingen naar ons toe.

Lees verder over CBD olie…